Kali pertama buat kek keladi dengan keju. Mula-mula dengan permintaan Eva, rasa pelik jugak. keladi + keju? Dah orang nak, dengan penuh yakin aku terima. Jumpa dan ambil resepi disini .
Resepi krim keladi tu Saba edit sikit ikut kesesuaian bahan yang ada.
Ingredients for Filling:
- 250g Creamcheese
- 80g Caster sugar
- 40g fresh milk (*saba gantikan dgn 100gm susu cair)
- 250g Creamcheese
- 80g Caster sugar
- 40g fresh milk (*saba gantikan dgn 100gm susu cair)
- 350g Yam puree (steam and mashed into puree)
(Saba guna *200gm keladi rebus dan tambah air sikit masuk dlm blander)
- 1 tsp yam paste
- 1 tbsp gelatine + 3 tbsp water
- 200g whipping cream + 15g caster sugar (* saba kurangkan 100gm)
- 100g top whipping cream (whipped)
- 100g top whipping cream (whipped)
yg lain tu bacalah di blog tu...
Hiasan tu ikut permintaan Eva. Moga ibunya cepat sembuh.
No comments:
Post a Comment