Saturday, October 15, 2011

bluberi cis tart

Dah beberapa kalibuat bluberi cheese tartt. memula buat dulu, bluberi letak atas cis, cantik lepas d bakar tapi lepas 1 2 hari, jadi lekuk. tak cantik la pulak. Jenguk kat umah org lain nak tau mcmana lorekan yg cantik. Jumpalah kat satu blog (entah sapa ntah...), senang je nak buat bebunga tu.... ambik 2 sudu bancuhan kirm cis, letak pewarna ungu, masukkan dlm piping beg & guntingciiikit je..picit & buat garis2 keliling mcm kat gambar tu...
Gunakan lidi utk melorek secara bulatan. kalo buat 3 garis & lorek dapatlah mcm setangkai bunga.
Cis yg dah siap d bakar. Dalamnya ada bluberi filling. Entri kali ni utm makan sendiri, Besok besday Hilmi (anak no 4). lebihan krim warna unggu tu letak kat mana yg patut. sayang nak d buang... tu yg penuh dgn warna purple.
Terima kasih sudi baca.

No comments: